Wij isoleren uw platte dak!

Het isoleren van een plat dak aan de buitenzijde is de meest voorkomende en ook de beste manier om een plat dak te isoleren. Bij het isoleren van een plat dak aan de buitenzijde is de kans op vochtproblemen veel kleiner dan bij het isoleren van een plat dak aan de binnenzijde. Door een goede isolatie van uw plat dak kunt u besparen op uw energiekosten. Isolatie van uw dak is een ingreep die wat betreft kosten zeer interessant is door een kortere terugverdientijd dan bijvoorbeeld zonnepanelen.

Hoe gaan wij te werk?

Allereerst komen wij bij u langs om het dak grondig te inspecteren. Tijdens deze gratis dakinspectie wordt er onder andere gekeken naar de technische staat van het dak, de dakrand, de hemelwaterafvoer en de oppervlakte van het dak. Vervolgens worden de mogelijkheden om uw dak te isoleren met u besproken. Op basis van onze inspectie en uw persoonlijke wensen stellen wij een duidelijke offerte voor u op. Wanneer we in overstemming zijn gekomen over de werkzaamheden en de prijs spreken we een datum af om de werkzaamheden uit te voeren.

Wij kunnen uw plat dak op 2 manieren isoleren:

Isoleren plat dak: Omgekeerd-dak constructie
Bij renovatie wordt over het algemeen het meest gebruik gemaakt van de omgekeerd-dak constructie. De isolerende werking hiervan is een stuk minder dan die van een warm-dak constructie. Echter is de maatregel wel een stuk minder ingrijpend. De omgekeerd-dak constructie is een speciale vorm van de warm-dak constructie. Bij deze methode worden er vochtbestendige isolatieplaten op de huidige dakbedekking geplaatst. Op het moment dat de vochtbestendige isolatieplaten zijn geplaatst wordt hier een ballast laag van bijvoorbeeld grind of tegels overheen geplaatst. Deze ballast laag dient voor stevigheid en moet er voor zorgen dat de isolatieplaten niet kunnen wegwaaien. Bij deze methode blijft de ‘oude’ dakbedekking zorgen voor de waterdichtheid van het dak.

Isoleren plat dak: Warm-dak constructie
Bij het isoleren van de buitenzijde van een plat dak middels de warm-dak constructie wordt de isolatie aan de bovenzijde van de draagconstructie van het dak bevestigd. De dragende constructie blijft dus ”warm”. De warm-dak constructie is een behoorlijk ingrijpende en arbeidsintensieve ingreep. Daarentegen is dit wel de meest effectieve manier om uw platte dak aan de buitenzijde te isoleren.

Bij een bestaande woning betekent dit dat wij als eerste uw huidige dakbedekking zullen verwijderen. Vervolgens wordt het door u gekozen isolatiemateriaal op het dakbeschot bevestigd. De platen dienen op afschot te worden bevestigd zodat het regenwater goed wordt afgevoerd. Nadat het isolatiemateriaal is geplaatst, wordt een waterkerende laag aangebracht (dakbedekking). Eventueel kunt u er nog voor kiezen om op de dakbedekking nog een (ballast) afwerklaag te laten plaatsen van bijvoorbeeld tegels of grind. Afhankelijk van de door u gekozen dikte van het isolatiemateriaal kan het zijn dat we de dakrand nog moet verhogen. Dit voorkomt dat er bij een hevige regenbui geen regenwater over de dakrand heen stuwt.

Wilt u meer informatie over het isoleren van uw dak?

Belt u ons vrijblijvend op 0597-612243 of stuur een mail naar info@koertsdakwerken.nl